فهرست مطالب

هوش مصنوعی و ابزاردقیق - پیاپی 53 (دی 1394)

دو ماهنامه هوش مصنوعی و ابزاردقیق
پیاپی 53 (دی 1394)

  • تاریخ انتشار: 1394/10/20
  • تعداد عناوین: 5
|
  • افزایش انرژی قابل حصول در فرایند تقلیل فشار گاز مصرفی پالایشگاه خانگیران
    محمود فرزانه، مهدی دیمی دشت بیاض صفحه 1
    در این مقاله با استفاده از آنالیز اگزرژی، میزان کار تولیدی قابل استحصال در اثر تقلیل فشار از گاز مصرفی پالایشگاه خانگیران محاسبه گردیده است. پالایشگاه دارای 5 واحد تصفیه گاز ترش است و گاز مصرفی خود پالایشگاه نیز از همین 5 واحد تامین می گردد. فشار گاز مورد نیاز پالایشگاه که از این 5 واحد تصفیه گاز تامین می گردد بینMpa 5/6 تا Mpa7 است. این فشار مقدار بالایی است و باید قبل از استفاده در قسمتهای مختلف پالایشگاه به حدود Mpa 4/1 کاهش یابد. در حال حاضر فرایند تقلیل فشار از طریق چند شیر فشارشکن صورت می گیرد و این در حالی است که در طی فرایند کاهش فشار با این شیرها کار زیادی به هدر می رود. در این مقاله به تحلیل اگزرژی کاهش فشار گاز مصرفی پالایشگاه خانگیران می پردازیم و با پیشنهاد استفاده از توربینهای انبساطی به جای شیرهای فشارشکن، میزان کار تولیدی از این روش را محاسبه می نماییم. کار تولیدی در این مقاله بر مبنای بازده 85 درصد توربین انبساطی و همچنین دمای پیش گرم C150 محاسبه گردیده است. همچنین تاثیرات پیش گرم کردن و بازده توربینهای انبساطی بر افزایش کار تولیدی در این مقاله بررسی شده است. کار تولیدی حاصل در اثر تقلیل فشار با توجه به شرایط بیان شده بین MW 5 تا MW 9 است که این میزان کار با توجه به مصرف گاز ماه های مختلف سال پالایشگاه تغییر می کند. با در نظر گرفتن این مسئله که برق مورد نیاز پالایشگاه خانگیران از طریق نیروگاه داخلی پالایشگاه تامین می گردد و به شبکه توزیع برق متصل نیست و این نیروگاه نیز دارای محدودیت تولید است و با توجه به طرحهای گسترده در دست اقدام در پالایشگاه خانگیران، این میزان تولید برق توربینهای انبساطی، بسیار مفید فایده و حتی ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: گاز طبیعی، تقلیل فشار، انالیز اگزرژی، توربینهای انبساطی، پیش گرم کردن
  • تهیه و تدوین نرم افزاری برای بازرسی جوش ورق
    جاوید میراحمدی، فرهنگ هنرور صفحه 2
    آزمون فراصوتی، یکی از متداول ترین روش های بازرسی قطعات است که در صنایع مورد استفاده قرار می گیرد. از جمله کاربردهای این آزمون، بازرسی جوش قطعات است. در بازرسی جوش به روش دستی، نیاز به انجام محاسباتی برای تعیین موقعیت و اندازه عیوب است. در این مقاله، نرم افزاری برای محاسبه موقعیت قرار گرفتن و اندازه ناپیوستگی ها در جوش ورق تهیه شده است. این نرم افزار قادر است با توجه به روش افت dB20 و مشخصات اکوهای وارد شده به نرم افزار، عمق و ارتفاع عیب را محاسبه نماید. با وارد نمودن مشخصات هندسه جوش، و پارامترهای حاصل از آزمون فراصوتی انجام شده، موقعیت عیب به صورت شماتیک با مقیاس مناسب، رسم و گزارش نهایی بر اساس اطلاعاتی که کاربر وارد نموده است و محاسبات انجام گرفته تهیه می شود. آزمایشهایی برای تعیین اندازه عیب در جوش لب به لب ورق به روش بازتابی انجام شد و نتایج به دست آمده با نتایج حاصل از آزمون فراصوتی به روش ToFD مقایسه شد که نتایج حاصل با یکدیگر مطابقت داشت.
    کلیدواژگان: آزمون فراصوتی، ناپیوستگی، اندازه عیوب، جوش ورق، افت dB 20
  • بررسی آماری علل خرابی و عیب یابی تراکتور مسی فرگوسن
    رسول خدابخشیان کارگر، محسن شاکری، جلال برادران صفحه 3
    تصمیم در جایگزین نمودن ماشینهای کشاورزی قدیمی و مستعمل با ماشینهای نوین، سبب انجام به موقع عملیات کشاورزی و به تبع آن کاهش چشمگیر هزینه های تولید و افزایش درآمد حاصل از آن می شود. در این راستا، به منظور شناخت علل خرابی قطعات و تعیین آمار تقریبی از خرابی های تراکتور MF285 (که بیشترین استفاده را در داخل کشور دارند) مطالعه ای در شهرستان کرمان انجام شد. اطلاعات خام مربوط به خرابی، از تعداد 10 تعمیرگاه و نمایندگی معتبر و 50 نفر از کاربران این تراکتور در این شهرستان جمع آوری شد. بررسی درصد خرابی قطعات نشان داد که پمپ انژکتور و قطعات داخلی موتور، به ترتیب بیشترین درصد را دارند. تجزیه و تحلیل آماری داده ها نشان می دهد که خرابی واترپمپ از دیگر خرابی های معمول در این نوع تراکتور است. مشاهده شد که خرابی کاسه نمد (28 درصد)، سفت بودن تسمه پروانه و لقی آن (15 دصد)، آب دادن واترپمپ (57 درصد) از علل عمده خرابی واترپمپ است. مطالعه خرابی قطعات دیگر هم نشان داد که خرابی پمپ و جک فرمان، بیشترین تاثیر را در خرابی فرمان دارند.
    کلیدواژگان: تراکتور MF285، خرابی قطعات، عیب یابی، نگهداری و تعمیر، هزینه
  • عملکرد زیرساخت شبکه خطوط لوله با شبکه های حسگر ترکیبی بی سیم- سیمی
    سجاد نبی زاده صفحه 4
    در این مقاله یک معماری مقاوم در برابر خطا در شبکه های حسگر به منظور ارزیابی، نظارت و سنجش عملکرد زیرساخت خطوط لوله انتقال نفت و گاز، معرفی و پیشنهاد شده است. در این معماری، ترکیبی از شبکه های سیمی و بی سیم مورد استفاده قرار گرفته است. بخش سیمی شبکه، به عنوان قسمت اصلی و بخش بی سیم آن به عنوان شبکه پشتیبان هستند. در این معماری، چالش قابلیت اطمینان در شبکه های سیمی، برای کنترل و ارزیابی خطوط لوله مرتفع گردیده است. از مصادیق این مشکل، غیرفعال شدن شبکه به دلیل قطع ارتباط خطوط کابلی به علل مختلف طبیعی و غیرطبیعی است. همچنین مباحث مرتبط با معماری شبکه هایی که از ساختار شبکه حسگر بی سیم برای نظارت بر خطوط لوله بهره می برند نیز مورد توجه بوده است. از جمله این موارد، مدیریت مصرف انرژی و مسیریابی بهینه در گره های حسگر بی سیم به منظور افزایش طول عمر شبکه را می توان نام برد.
    کلیدواژگان: شبکه حسگر بی سیم، اطمینان پذیری، گره حسگر، خط لوله، مقاومت در برابر خرابی
  • عوامل موثر بر پذیرش خدمات بیسیم بر اساس رویکرد تحلیل مسیر
    زهره مطمئن فعال، مریم محامدپور، مهدی فسنقری صفحه 5
    امروزه دستگاه های بیسیم و سیار به عنوان جزء جدایی ناپذیری از زندگی روزمره افراد قرار گرفته که یکی از مصادیق آن، استفاده از تلفن همراه برای برقراری ارتباط و ارسال پیام است. اما ایجاد امکان ارائه و دریافت خدمات از طریق دستگاه های بیسیم و به خصوص تلفن همراه، کاربردهای متداول آن را با تغییر مواجه کرده است. بدین منظور باید عواملی که بر پذیرش خدمات بیسیم از سوی کاربران تاثیر دارند شناسایی شود و میزان اثرگذاری این عوامل را بر روی پذیرش خدمات بیسیم از سوی کاربران نشان داده شود. بدین منظور، پس از بررسی مدلهای مرتبط با پذیرش فناوری اطلاعات و خدمات بیسیم، عوامل موثر در زمینه پذیرش خدمات بیسیم شناسایی شده و با استفاده از تحلیل مسیر، این عوامل مورد تحلیل قرار می گیرند.
    کلیدواژگان: خدمات بیسیم، پذیرش خدمات، کاربر، روش تحلیل